Jean-Paul van Empel

Geboorteplaats: Berlicum
Geboortejaar: 13/10/1965
Lid sinds: vanaf 1982 als renner daarna secretaris en heden voorzitter

Bericht: Als voorzitter van WSV De Zwaan ben ik best wel een beetje trots op wat we als \"De Zwaan\" allemaal al hebben bereikt nu en in het verleden. Al 50 jaar actief in de wielersport in Berlicum en Middelrode. Het ondersteunen van de plaatselijke renners en het organiseren van vele wedstrijden. De wielersport bruist in Berlicum. De jeugd kan op jonge leeftijd al bij dochtervereniging The Whoopers terecht op de fietscrossbaan. Of leren mountainbiken in de bossen. Jaarlijks één of meerdere evenementen met de mountainbikewedstrijd de laatste jaren als topper. En de assistentie bij de hometrain tweedaagse van het Vriendenfonds voor het Zorgenkind is prachtig om te doen. Met een jong fris bestuur en vele vrijwilligers en de vele supporters kunnen we er nog wel even tegenaan.

Actief in de disciplines
Wielrennen – veldrijden – mountainbike

Specialiteiten & kenmerken
Het veld, veul modder en veul lopen met de fiets op munne nek liefst bergop. Hoe zwaarder hoe liever. Mijn flitsende start was een specialiteit van mij. (men schreef weleens in het BD\"van Empel schoot als een bolide uit de startblokken\" Een andere van Empel schijnt deze \"gave\" ook te bezitten. Mijn tip: sta stil bij elk stoplicht dat je tegenkomt. Zet de pedalen in stand 10 over twee en sprint uit alle macht als unne gek weg als het stoplicht op groen springt. Zet deze sprint voort zolang je kunt. Pas op want de snelheden kunnen oplopen tot rond de 50 km/uur. Een andere tip: let wel de wedstrijd is langer dan alleen de start, hoe je finischt is belangrijker.

Belangrijkste uitslagen per categorie
Amateurs: 1984 Alpen ad Rijn 1ste
Nieuwelingen: 1982 Berlicum 18de
Junioren: 1984 NK veldrijden Oss 10de

Belangrijkste uitslagen
Regionaal: 1986 Districtskampioen
Nationaal: 1985 1ste Apeldoorn ATB
Internationaal: 1986 1ste Obernberg Oostenrijk.

Belangrijkste uitslagen eindklassementen
Superprestige: 1986 Eindklassement Super Prestige 7de

Titels / Eremetaal
Truien: 1986 Oostenrijk

Team / Sponsoren: Hoofdsponsor Empella (dubbele zitbuis, ossekopstuur, aluminium frames) Teams; De Windmolens, Markthof Bouwcomputing.

Klik om te verbergenKlik om te verbergen