Jeugd mountainbikers van The Whoopers goed op dreef in Wijchen

Afgelopen zaterdag waren de jeugd mountainbikers van The Whoopers afgereisd naar Wijchen, waar een technisch afwisselend parcours was uitgezet op de voormalige vuilstort en in de omliggende bossen. In het parcours waren afwisselend klimmen en technische afdalingen opgenomen.

In categorie 1 had Hilde Pennings een redelijke start, ze ging als 8e het bos in, waarna ze in de eerste ronde meteen een aantal plaatsen goed maakte. Na de eerste ronde kwam Hilde door als 6e algemeen en als 4e meisje. In de tweede ronde wist Hilde aan te sluiten bij het meisje op de derde plaats. In de laatste ronde wist Hilde de klimmen beter te nemen en wist zo de derde plaats over te nemen. Hilde eindigde als 5e algemeen en mocht wederom naar het podium om als derde meisje gehuldigd te worden.

In de namiddag was het de beurt aan Gijs Pennings in categorie 6 jongens geboren in 1999 en meisjes geboren in 1998. De start was op een 600 meter lange asfaltweg waarna de hele meute rechtsaf het bos in ging. Gijs had een goede start maar halfweg de asfaltweg werd Gijs afgesneden en heeft alle moeite moeten doen om een valpartij te vermijden, hierdoor had hij wel een aantal plaatsen verloren en ging als 15e het bos in. In de eerste ronde wist Gijs meteen een aantal plaatsen goed te maken in de lange klim. Gijs kwam na de eerste van 5 ronden door op een tiende plaats. Het veld was ver uit elkaar gevallen maar door goed tempo te blijven rijden en geen fouten te maken in de technische afdalingen wist Gijs nog 3 plaatsen goed te maken en te eindigen op een verdienstelijke 7e plaats.

Martijn van Doorn had in categorie 7 een goede start maar aan het einde van de asfaltweg had Martijn te veel snelheid waardoor hij de bocht compleet miste. Hierdoor ging Martijn als 5e het bos in. In de eerste ronde wist Martijn zijn fout te herstellen en aan te sluiten bij de kop van de wedstrijd. Na de eerste ronde was er een kopgroep van 3 jongens, in de tweede ronde wist Martijn afstand te nemen van zijn medevluchters. In de overige 3 ronden bouwde Martijn zijn voorsprong uit en wist met meer dan 1 minuut voorsprong zijn wedstrijd winnend af te sluiten.

De volgende wedstrijd is op zaterdag 16 juni. Daar mag Martijn van Doorn zijn rood-wit-blauwe trui gaan verdedigen op het Nederland kampioenschap te Apeldoorn. De jeugd van The Whoopers zullen hier met drie renners aan de start verschijnen om de strijd aan te gaan.